Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Hernie De disc

Logheaza-teSimptomele herniei de disc
Exista situatii, cand discul intervertebral herniat nu afecteaza traiectul nici unui nerv, fapt pentru care hernia de disc ,,poate  trece neobservata", deoarece nu determina nici un simptom dureros. Insa aceste situatii sunt foarte rare, in cazul unei hernii de disc. De cele mai multe ori hernia de disc comprima o radacina, la iesirea ei din sacul dural, inainte ca aceasta sa intre in gaura de conjugare. La fel exista exceptii, in care sunt comprimate doua radacini nervoase.
    
Marele academician Arseni, descrie trei stadii de suferinta ale  radacinilor comprimate de hernia de disc, astfel:
1. Stadiul I, reprezinta un sindrom de iritatie, cu parestezii si durere;
2. Stadiul II, reprezinta un sindrom de compresiune cu anestezie si cu modificari de reflexe;
3. Stadiul III, reprezinta un sindrom de intrerupere sau chiar de paralizie radiculara.
    
Simptomul principal al unei hernii de disc este durerea. Durerea care insoteste hernia de disc este data de congestia radiculara in dura mater. Deseori apare staza in venele mari epidurale, acestea fiind insotite de tulburari circulatorii ale radacinii nervoase precum si de iritare a radacinii senzitive.
    
O hernie recenta de disc cu localizare cervicala, nu se poate constata radiologic, in schimb produce cervicobrahialgia radiculara (deci cu compresia nervului brahial), sau chiar sindromul de compresiune medulara. Sunt situatii cand o hernie de disc cervicala, poate fi usor confundata cu angina pectorala, acest lucru datorandu-se compresiunilor pe radacinile nervilor cervicali inferiori mai ales pe partea stanga, care dau dureri pectorale.
    
Durerile pot avea un caracter nevralgic, prin compresiune radiculara sau un caracter mialgic, cu compresiune medulara. Acest lucru depinde de nivelul segmentului vertebral la care s-a produs hernierea discului. Simptomul de durere poate fi agravat intr-o hernie de disc cervicala prin miscari ale capului sau ale gatului, care nu fac altceva decat sa creasca presiunea pe radacinile nervoase. Pot apare tulburari senzitive ce se manifesta mai intai periferic si redoare musculara, ce poate fi prezenta atat la brat cat si la umar, iar uneori se constata pareza insotita de atrofie la mana. O compresiune medulara, poate duce la deficit motor sub forma de hemi si tetrapareza (forma incompleta) sau chiar la hemi si tetraplegie (forma completa).
    
Pot fi constatate edemul, roseata, atrofie cutanata, tulburari la extremitatea cefalica, tulburari care se aseamana mult cu cele din sindromul Barre-Lieu (ameteli, greata, dureri occipitale).
    
Intr-o hernie de disc lombara, simptomul cel mai des intalnit este durerea mediana sau laterala, in regiunea lombara, simptom ce se poate extinde treptat la nervul sciatic, mergand practic pe tot traiectul acestuia. Durerea poate fi accentuata la efort, in timpul mersului, in statiune bipeda (stand in picioare), la sederea prelungita, chiar si la tuse sau stranut. Frecvent apare contractura musculara lombara, ca o consecinta a incercarii de a limita miscarile ce ar putea produce durere; scolioza, datorita atitudinilor antalgice, cifoza lombara sau spate plan (stergerea curburilor). In timp se produce hipotonia muschilor fesei, coapsei si gambei. Se poate ajunge si la stadiul III, sciatica paralizanta.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează