Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Hernie De disc

Logheaza-teMedicatia in hernia de disc
Prin tratamentul medicamentos al herniei de disc se urmareste: ameliorarea durerii si/sau reducerea inflamatiei, combaterea contracturii musculare si la nevoie, sedarea pacientilor. Pentru rezultate mai bune si de durata mai lunga, tratamentul medicametos se poate asocia cu alte forme de tratament: kinetoterapie, fizioterapie, masaj. Terapia medicamentoasa este reprezentate de:

1. Analgezice pentru hernia de disc
Se utilizeaza pentru calmarea durerilor. Sunt reprezentate de: calmante simple ce se folosesc pentru dureri usoare si moderate (de exemplu: algocalmin, aspirina, paracetamol) sau opioide numite si narcotice (morfina, metadona). Acestea se folosesc pentru calmarea durerilor puternice care nu raspund la calmante simple sau la antiinflamatoare nesteroidiene (AINS). Pot sa produca toleranta si dependenta, de aceea se elibereaza de la farmacii numai pe baza retetei medicale.

2. Antiinflamatoare pentru hernia de disc
Se folosesc pentru a reduce inflamatia cauzata de iritarea nervului prin hernierea nucleului pulpos. Au si efecte analgezice. Antiinflamatoarele non-steroidiene sunt reprezentate de: Ibuprofen, Diclofenac, Piroxicam, Indometacin, Naproxen, etc. De obicei irita mucoasa gastrica, de aceea se administreaza in general impreuna cu protectoare gastrice (Ranitidina). Se pot administra oral sub forma de comprimate, capsule sau injectabil, intramuscular. Antiinflamatoarele steroidiene se mai numesc si corticosteroizi. Se pot administra oral, dar de multe ori se fac infiltratii locale, la nivelul coloanei, in zona dureroasa. In infiltratii, produsele cortizonice se asociaza cu Xilina 0,5-1%. Se administreaza in formele hiperalgice, tinand cont de contraindicatii si de efectele adverse ale acestor medicamente. Administrate necontrolat, pe o perioada lunga de timp, antiinflamatoarele steroidiene pot avea urmatoarele efecte adverse:  crestere in greutate, atrofia pielii, cataracta, cresterea tensiunii arteriale, insomnii, osteoporoza.

3. Decontracturante pentru hernia de disc
Se folosesc pentru a combate contracturile musculare ale muschilor spatelui. Contractura musculara intretine si amplifica durerea. Pot fi folosite urmatoarele medicamente: Diazepam, Mydocalm, Clorzoxazon. Aceste medicamente se folosesc cu prudenta, la bolnavii internati in spital sau la cei la care se poate controla repausul la pat.

4. Terapie sedativa pentru hernia de disc
In unele cazuri poate fi necesara administrarea tranchilizantelor, a barbituricelor sau a narcolepticelor. Durerea cronica poate duce la depresie. In aceste situatii se administreaza antidepresive: antidepresive triciclice, inhibitori selectivi de serotonina (SSRI). Daca depresia este inlaturata, durerea devine mai suportabila.

Atentie! Medicamentele pentru tratarea herniei de disc vor fi luate doar la recomandarea medicului.
 

Comentarii  

 
0 #2 KINETIKMED 02-07-2014 09:08
Dupa orice operatie de hernie de disc, recuperarea medicala este obligatorie! Programul de recuperare este mai complex, insa in prima parte a acestuia se pune accent pe scaderea inflamatiei si pe scaderea presiunii de pe radacinile nervului sciatic. Aceste obiective vor duce la scaderea semnificativa a durerii, iar pe masura ce procesul terapeutic inainteaza, la dispatitia completa a acesteia.
Citat
 
 
0 #1 Paraschiva 23-07-2012 09:33
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează