Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Hernie De disc

Logheaza-teTratamentul prin masaj al herniei de disc
Masajului terapeutic are actiuni atat locale, cat si generale. Efectele locale sunt reprezentate de: actiune antialgica (calmeaza durerea), actiune hiperemianta locala (apare o incalzire a pielii prin stimularea circulatiei sangvine locale), actiune de rezorbtie a lichidelor interstitiale de staza in regiunea masata. Efectele generale sunt: stimularea functiei aparatului respirator si circulator, cresterea metabolismului bazal, imbunatatirea somnului, indepartarea oboselii si o stare de relaxare generala.

Tehnica masajului in hernia de disc cervicala
Bolnavul se aseaza pe un scaun rotativ cu regiunea cefei descoperita, mainile asezate pe coapse, iar musculatura cefei trebuie sa fie cat mai relaxata.
Masajul incepe cu netezirea de introducere, punand ambele palme intinse cu policele la nivelul gaurii occipitale, iar celelalte patru degete deasupra apofizelor mastoide. Prima directie: se coboara pe muschii paravertebrali pana la vertebra 7 (C7), apoi mainile sub forma de unghi la marginea superioara a omoplatilor netezesc muschii, inconjoara umerii prin mularea mainilor si pe muschii deltoizi, facand terminatie in aer (de 2-3 ori). A doua directie: cu o mana se face contrapriza pe vertex, iar cealalta, pornind de la gaura occipitala cu policele si celelalte degete deasupra apofizelor mastoide, se netezesc muschii (paravertebrali si trapez) pana la acromion, pe partea opusa mainii maseurului (de 2-3 ori). Se mai pot face inca alte 2 tipuri de netezire.

Urmatoarea manevra este framantatul cu o mana care se face pe 4 directii. Tehnica presupune comprimaresiuni si relaxari ale musculaturii. Cea de-a treia manevra este frictiunea, prin miscari circulare, mergandu-se pe 3 directii. Se pot executa si vibratii. Dupa fiecare manevra se executa neteziri de intrerupere, iar masajul se termina cu netezirea de incheiere.

Tehnica masajului in hernia de disc lombara
Pacientul sta asezat in decubit ventral (pe burta), cu o perna sub abdomen. Masajul incepe cu netezirea. Prima directie: cu palmele intregi pornind de la marginea inferioara a feselor se ajunge pe muschii paravertebrai pana la vertebra toracica 12 (T12). A doua directie: cu palmele intregi pornind de la regiunea lombara se ajunge pe muschii fesieri. Urmeaza netezirea romb, specifica zonei lombare, care se face pe muschiul patrat lombar.

A doua manevra presupune framantarea cu o mana si cu doua maini pornind de la partea inferioara a feselor pana la partea inferioara a regiunii dorsale. Urmeaza geluirea si frictiunea, manevre executata cu doua degete. Urmatoarea manevra este vibratia, care are o actiune relaxanta si se executa pe toata regiunea lombara. Masjul se termina cu netezirea de incheiere. In hernia de disc se face un masaj sedativ, excluzandu-se astfel tapotamentul (batai sau lovituri usoare si ritmice, cu degetele sau palmele).
 

Comentarii  

 
+1 #2 KINETIKMED 02-07-2014 09:15
Dupa operatia de hernie de disc, tratamentul de recuperare este obligatoriu. Masajul are si el un rol important in procesul de recuperare insa nici pe departe cel mai important. Procesul de recuperare a herniei de disc e mai complex si se schimba in permanenta, in functie de etape si obiective. Va recomandam sa apelati la fiziokinetotera peut pentru alcatuirea unui plan de tratament si pentru efectuarea acestuia in conditii de siguranta.
Citat
 
 
+2 #1 irina 08-03-2012 11:58
buna ziua
VA rog frumos spuneti-mi daca masajul se poate face si dupa operatie de hernie de disc

Multumesc
Citat
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează