Informatii Clienti

Reduceri de pana la 50%

 
Se respecta protocoalele medicale
Randament terapeutic crescut
Aparatura moderna si profesionala
Consiliere de specialitate
Recuperare rapida si sigura
Beneficii de lunga durata
Eliminarea rapida a durerilor
Scaderea amplitudinii riscurilor
Seriozitate si profesionalism
Conditii de lucru adecvate
Tratamente absolut naturale
Beneficiile se observa rapid
Se monitorizeaza evolutia

Articole Hernie De disc

Logheaza-teTratamentul fizioterapeutic al herniei de disc
Tratamentul fizioterapeutic are rolul de a calma durerea si de a imbunatatii calitatea vietii bolnavului.  Odata durerea calmata, pacientul poate sa-si reia activitatile zilnice, dar trebuie sa fie atent sa nu suprasolicite coloana. In cadrul tratamentului fizioterapeutic se pot face: electroterapie, hidrotermoterapie, balneoterapie.

1. Beneficiile electroterapiei in hernia de disc
Presupune utilizarea energiei electrice, sub diferite forme. Principalele efecte favorabile sunt: antialgic, antiinflamator, decontracturant, hiperemiant. Efectul hieperemiant apare datorita imbunatatirii circulatiei sangvine locale. Exista mai multe forme de electroterapie:

- ultrasunetele: se utilizeaza in formele subacute sau cronice recidivante cu suferinte musculo-tendinoase ale herniei de disc. Ultrasunetele calmeaza durerea, prin reducerea contracturilor musculare si a zonelor tumefiate. Aceasta forma de terapie foloseste unde sonore de inalta frecventa, pe care urechea umana nu le poate percepe, dar care penetreaza pielea. Undele sonore sunt emise de catre un dispozitiv care este plimbat pe suprafata corpului, in zona dureroasa.

- curenti interferentiali: reduc durerea, avand efect: miorelaxant, analgezic, trofic, excitomotor.

- curentul galvanic: este des utilizat sub forma de galvanizari simple longitudinale, ionogalvanizari cu Calciu sau bai galvanice. Efectele sunt: termic, termoelectronic si magnetic.

- curentul diadinamic (CDD): are urmatoarele efecte: vasodilatator (hiperemiant), antiinflamator, decontracturant. In cazul herniei de disc, efectele sale sunt moderate.

- curentul Trabert: are efect antialgic, comparabil cu al curentilor diadinamici.

- curenti exponentiali: se utilizeaza pentru a stimula musculatura denervata (partial sau total) in cazul herniilor de disc cu deficit motor.

2. Beneficiile hidrotermoterapiei in hernia de disc
Presupune bai simple, la temperatura de 36-37 grade Celsius, bai de plante sau bai in bazine special amenajate. Dupa depasirea perioadei acute a bolii, se pot face si impachetari locale cu parafina, aceasta avand efect termic. Termoterapia nu se utilizeaza in faza acuta a herniei de disc, deoarece accentueaza edemul perilezional (prezent in aceasta faza), putand sa transforme astfel o hernie de disc curabila intr-o forma compresiva, cu indicatie chirurgicala. Practic se evita termoterapia atunci cand: bolnavul acuza durere lombara la tuse si stranut, semnul Lassegue (durere pe traiectul nervului sciatic) este pozitiv sau apare durere lombara la flexia coloanei cervicale (semnul Neri).

3. Beneficiile balneoterapiei in hernia de disc
Se face in statiunile balneare: Baile Herculane, Baile Felix, Amara, Techirghiol, Pucioasa, etc. Tratamentul este complex si presupune: hidrokinetoterapie in apa termala, impachetari cu namol, diverse forme de fizioterapie, masaj. Curele balneare se pot incepe de la sfarsitul perioadei subacute, pentru a continua tratamentul inceput in spital. Pentru a preveni recidivele dureroase acute, se recomanda 1-2 cure balneare pe an.
 

Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează